Matka 2001

Tammikuu oli perinteisten Matka-messujen aikaa. Ja tietysti seuramme oli mukana Messuilla esittelemässä seuraamme ja toimintaamme. Olimme uusineet osastomme ilmettä ja esittelimme Bulgarian rikasta kulttuuria. Myyntitiskiltä löytyi perinteisesti ruusuöljyä, jonka myimme loppuun "alta aikayksikön." Myös bulgarialaiset äänitteet tekivät hyvin kauppansa ja - tietysti oma julkaisumme Bulgaria Info 2000. Tänä vuonna Bulgaria tuntuu kasvattaneen kiinnostustaan suomalaisten matkailijoiden, koululaisten ja muidenkin ihmisten keskuudessa. Paljon kyseltiin erilaisia Bulgarian lainsäädäntöön liittyviä kysymyksiä ja maan turvallisuudesta. Turvallisuudella ei suinkaan tarkoitettu mahdollisia rötöksiä, vaan sitä, miten turvallisesti matkailija voi esimerkiksi autoilla ja samoilla Bulgariassa. Kyseltiin majoitusmahdollisuuksia yksityisperheissä, leirintä-alueita ja KARTTOJA, KARTTOJA!

Saimme Mirja Kekin ja Seija Karasjoen kanssa kertoa miltei katkeamattomasti Bulgariasta ja vastata kyselijöille. Mirjalle jätimme matkailuun liittyvät kysymykset, Seija hoiteli yleiset asiat ja minulle jäikin sitten Bulgarian historia ja kulttuuri, vain muutamia aiheita mainitakseni.

Osastollamme vieraili ja toi materiaalia Balkanin Matkailutoimiston väki, joilta saimme mukavia vinkkejä.

Matka 2001 järjestäjien toivomusten mukaan, esittelimme pääasiassa seuraamme, kaikki matkailusta kiinnostuneet ohjasimme matkatoimistojen tiskeille. Onkin ilahduttavaa havaita, että yhä useammat ja useammat matkatoimistot esittelivät Bulgariaa matkailumaana. Lomamatkoilla oli Albenan Matkatoimiston kanssa oma ohjelmansa; "videoviesti" Albenan kohteista ja mitä heillä on siellä tarjolla. Jokaisessa esittelytilaisuudessa arvottiin yksi matka Albenaan. Kävimme kokeilemassa tuuriamme, jota ei ikävä kyllä ollut meillä kellään.
No, ensi vuonna uudelleen ja paremmalla onnella!

Sirkka-Liisa Lindqvist