Puheenjohtajan palsta

Vuosi 1952
Talviolympialaiset Oslossa ja runsas mitalisaalis suomalaisille hiihtäjille (ilman doping-aineita!), kesäolympialaiset Helsingissä, ne viimeiset oikeat kisat - sanottiin maailmalla. Kisoissa ei erityisempiä mitalisaaliita, mutta Barbara liihotteli valkoisissaan Stadionin juoksuradalla. Armi Kuusela kruunattiin maailmankaikkeuden kauneimmaksi. Coka-Cola rantautui ensin Helsinkiin ja sitten koko Suomeen... Merkittäviä tapahtumia Suomelle, vai?

9.syyskuuta 1952 - rekisteröitiin virallisesti Suomi-Bulgaria-Seura!
Niin se on ystävät, jo puolivuosisataa olemme olleet rakentamassa Suomen ja Bulgarian välisiä kulttuuri-, matkailu- ja ystävyyssuhteita. Jossakin vaiheessa seurallamme oli myös kaupallisten suhteiden rakentamisessa merkittävä rooli. Tänään tehtävämme ei ole paljoakaan muuttunut, ehkä painottunut enemmänkin molempien maiden kansalaistoimintaan ja kulttuurivaihtoon. Aikaisempina vuosina olimme myös toimimassa opiskelija- ja luennoitsijavaihdon aloilla, mutta tänään me todellakin rakennamme ystävyyssiltaa suuressa määrin juuri kansalaisjärjestöjen - Suomen ja Bulgarian välille.

Seuran toiminnassa olemme pyrkineet kertomaan myös Bulgarian historiaan ja erityisesti kulttuurihistoriaan liittyvistä tapahtumista ja henkilöistä. Olemme yrittäneet vastata myös kysymykseen - miksi juuri Bulgaria kiinnostaa minua?

Tuskinpa meistä kukaan osaa tyhjentävästi vastata tähän itselleen asettamaan kysymykseen. Bulgaria kiinnostaa, ja sillä hyvä. Minua itseäni Bulgaria kiinnostaa juuri rikkaan ja värikkään historiansa ja kulttuurinsa johdosta, ihmisten, joiden kanssa on helppo tulla toimeen - ja joiden parissa minä todella viihdyn! Taitaapa olla samanlainen tunne myös muillakin seuramme jäsenillä, jotka ovat olleet mukana aivan ensimmäisistä vuosista, jotka ovat tulleet matkan varrella mukaan ja jotka ovat vielä tulematta. Bulgaria on monipuolinen maa, jossa riittää jokaiselle tutkimista ja harrastuskohdetta! Ja mistä eurooppalaisesta valtiosta ihminen voi yhdellä matkalla löytää niin monia mahdollisuuksia lomailla kuin Bulgariassa! Kaipaat vuoristojen jylhiin maisemiin - matkusta Bulgariaan. Kaipaat alppilaaksojen harmoniaan - matkusta Bulgariaan. Kaipaa rantalomaa - matkusta Bulgariaan. Haluat luostareiden rauhaan - matkusta Bulgariaan. Kylpylät kiinnostavat Sinua - matkusta Bulgariaan. Historia kiehtoo Sinua - matkusta Bulgariaan. Haluat nauttia viineistä ja ruoista - matkusta Bulgariaan... Ja näin loputtomiin.

Hyvät ystävät, ystävyysmaamme on todella upea ja antoisa kohde meille kaikille! on ollut hienoa saada olla mukana tässä seurassamme. On hienoa rakentaa teidän kanssanne tätä seuraamme ja lujittaa ystävyysiltaa maittemme välillä!

Toivotan teille kaikille mukavaa kesää ja miellyttäviä lomapäiviä, olivatpa ne sitten täällä Suomessa tai Bulgariassa!

Sirkka-Liisa Lindqvist