Puheenjohtajan palsta

800 päivää …
Bulgariassa on pidetty parlamenttivaalit ja maan uudeksi pääministeriksi tuli Tsaari Simeon II, joka vaalipuheessaan on luvannut muuttaa 800 päivässä kaikkien bulgarialaisten elämän ja kohottaa Bulgarian taloudellista tilannetta.

800 päivää – sehän on vain 2 vuotta ja 2 kuukautta! Lyhyt aika, mutta toivokaamme uudistusten onnistuvan näinkin lyhyessä ajassa. Bulgarian ja bulgarialaisten puolesta toivon uuden hallituksen onnistuvan tehtävässään ja palauttavan maalle vakaan talouden ja turvallisuuden. Toivon myös Bulgarian välttyvän Balkanilla riehuvilta etnisiltä selkkauksilta. Oikeastaan nämä eivät ole vain toivon asioita, vaan ennen muuta sellaisen toiminnan asioita, joilla estetään ja vältytään edellä mainituilta selkkauksilta. Joskus sitä suorastaan ihmettelee ja tuntee jopa ylpeyttäkin siitä, että Bulgaria ja bulgarialaiset eivät taistele oman maansa etnisiä ryhmiä vastaan, että he ovat pystyneet hoitamaan neuvotteluteitse mahdolliset epäsovun aiheuttajat, että he pystyvät itse rakentamaan ja kohentamaan maansa taloutta, sivistystä ja kiinteyttämään ulkopoliittisia suhteitaan. Uudella hallituksella on melkoinen tehtävä säilyttää nämä tekijät, parantaa ja kehittää niitä kaikkien bulgarialaisten eduksi.

Tämän numeron sivuilta löydätte Bulgarian hallituksen jäsenten nimet ja lyhyet tiedot heistä ja heidän tehtävistään. Uudessa hallituksessa on mukana myös Bulgarian liike-elämän vaikuttajia sekä turkkilaisen väestön edustajia, asia joka jo sinänsä osoittaa Bulgarian hallituksen ottaneen vakavan askeleen erityisesti taloudellisen tilanteen kohottamisen tielle. Toivotan menestystä Bulgarialle ja bulgarialaisille!

Ja teille, rakkaat seuramme jäsenet ja ystävät, toivotan mukavaa uutta toimintakautta. Tulkaa taas mukaan!

Sirkka-Liisa Lindqvist