Saammeko esitellä...

Lilia Varnas
Tässä uudessa sarjassa tulemme esittelemään Suomessa asuvia bulgarialaisia taiteilijoita, suomalais-bulgarialaisia esiintyjäryhmiä, muusikkoja ja laulajia, ikonitaiteilijoita jne.
Ensimmäinen esiteltävä on oopperalaulaja Lilia VARNAS, jonka upeaan ääneen seuralaiset ovat voineet tutustua lukuisissa seuramme järjestämissä tilaisuuksissa. Koulutukseltaan Lilia Varnas on musiikin maisteri, minkä tutkinnon hän suoritti Sibelius Akatemiassa vuonna 1999. Laulajana Varnasta suosittelevat mm. Sibelius-Akatemian laulutaiteen professori Jorma Hynninen, professori Seppo Ruohonen sekä oopperakoulutusosaston johtaja Riitta-Liisa Kyykkä. Tällä hetkellä Lilia Varnaksen opettajia ovat oopperalaulaja Jaakko Ryhänen, Marja Eskola ja Päivi Heikinheimo.

Lilia Varnas on suorittanut myös musiikin kandidaatin tutkinnon (1996) ja oopperalaulajan tutkinnon (1992), osallistunut Vera Rozsa-Nordellin, Claudio Giombin ja Jorma Hynnisen mestarikursseille sekä Tukholmassa pidettyyn mestarikurssiin.
Vuonna 1987 hän voitti Varnan Oopperatalon laulukilpailun.

Lilia Varnas hallitsee useita kieliä; bulgaria, suomi, englanti, venäjä, italia, saksa ja ranska. Lilia Varnaksen ääniala on lyyrinen spintosopraano, josta Sibelius-Akatemian laulutaiteen professori Jorma Hynninen on todennut; "Lilia Varnaksen lyyrinen spintosopraano on teknisesti erinomaisessa hallinnassa ja hänen tulkinnallinen ilmaisuvoimansa on myös aito ja vaikuttava. Suosittelen mielihyvin Lilia Varnasia fakkinsa edellyttämiin solistitehtäviin oopperoissa ja konserteissa.

Lilia Varnasin lisäksi Suomessa on useita loistavia bulgarialaisia taiteilijoita, joita seuramme suosittelee tapahtumiinne. Tiedot näistä taiteilijoista saatte paikkakuntanne Suomi-Bulgaria-Seuran osastoilta.

Sirkka-Liisa Lindqvist