Kemin osastossa tapahtuu

Kemin osasto täytti 20 vuotta 16.9.2001 ja juhlaa vietettiin Kemin Pirtin juhlatiloissa. Juhlassa olivat läsnä keskusseuran puheenjohtaja Sirkka-Liisa Lindqvist, suurlähetystön asiainhoitaja Kiril Dimitrov perheineen, Bulgarian entinen Norjan ja Tanskan lähettiläs, balkanilaista musiikkia esittävä Altana –kuoro Keminmaasta, burgasilaisia vieraita ja ystävyysseuraihmisiä Kemistä ja muualta.

Sirkka-Liisa Lindqvist piti juhlapuheen, oman osastomme pj. Pertti Henttinen kertoi toiminnastamme 20 vuoden ajalta, Kiril Dimitrov toi tervehdyksen Bulgariasta ja avustamamme orpokodin johtajatar ja lapset Burgasin kaupungista. Lapsilla oli kullakin oma ohjelmanumeronsa, Ivanilla tulishow, Simeonilla tasapainotemppuja laseilla ja pulloilla miekan terällä ja Iveta oli jonglöörinä. Johtajatar Irina Ivanova käytti kiitospuheenvuoron kuusi vuotta kestäneen yhteistyömme tiimoilta.
Altana-kuoro lauloi ja johti meidät kaikki loppuyhteislauluun ”Pötniko sviden”. Lämminhenkisen juhlan lopuksi tarjottiin pientä suolapalaa bulgarialaisten viinien kera ja kakkukahvit.

Burgasin orpolasten koti
Löysimme Burgasin orpolasten kodin avustuskohteeksemme parin vuoden etsinnän jälkeen. Hyvät ystävämme suosittelivat kotia meille, sillä he olivat toimineet viereisessä koulussa opettajina useita vuosia ja tiesivät, että henkilökunta on todella rehellinen, sillä onhan jo johtajatarkin itse orpolapsi ja että lapsilla on suuri tarve ulkopuolisesta avusta. Päätimme vuokrata Kemin kaupungin hallussa olevan hirsisen hiihtomajan kevään hiihtokauden ajaksi. Maja pidetään talkoovoimin avoinna joka päivä ja tarjoamme siellä mm. kuumia juomia ja pientä syötävää. Näin saaduilla varoilla avustamme Burgasin orpokotia aina sen mukaisesti, mitkä ovat kipeimmät tarpeet milloinkin.

Hiihtomajalla Irina, Iveta, Ivan ja Simeon Burgasista sekä Kemin osaston hallituksesta Terttu, Irmeli ja Mauri

Vieraat Burgasista
Saimme keskusseuran kautta opetusministeriöltä avustusta burgasilaisten Suomen ja Kemin vierailua varten sen verran, että pystyimme kutsumaan kolme lasta ja johtajattaren juhlaamme. Vieraat olivat maassamme viikon verran ja Kemin lisäksi kävivät Rovaniemellä joulupukkia katsomassa. Teimme myös laivaretken hiihtomajallemme ja videoimme koko vierailun. Videosta on tehty kooste, joka esitettiin 7.10. Bulgarian valtakunnallisella TV-kanavalla. Kaikkiaan vierailu ja juhla olivat onnistuneita ja ne lähensivät edelleen maittemme välisiä suhteita ja saimme kaikki uutta intoa toimia aktiivisesti myös tulevaisuudessa.

Kiitokset
Kiitämme kaikkia Kemin osastoa onnitelleita ystävyysseuran osastoja ja jäseniä sekä yhteisöjä. Lähettämänne varat menevät Burgasin orpokodin lapsille.

Suomi-Bulgaria-Seuran Kemin osasto
Mauri Tuomivaara