Se lähenee...

Seuramme 50-vuotisjuhla! Syyskuussa 50 vuotta sitten (9.9.) oli seuramme perustamispäivä. Tarkemmin sanottuna tuona päivänä seuramme rekisteröitiin virallisesti. Kuluneet vuosikymmenet ovat nähneet ja kokeneet paljon, valtiolliset instituutiot ovat muuttuneet, mutta seuralaiset ovat pysyneet uskollisina sekä Bulgarialle että seurallemme. Sosialistisen leirin kaatuminen aiheutti vain joitakin yksittäisiä eroamisia seurastamme, ja monet ovat palanneet takaisin. Perustamisestaan lähtien seuran toiminnan perusajatus ja päämäärä on ollut Bulgarian vuosisataisen kulttuuriin ja historian tekeminen tunnetuksi Suomessa. Bulgaria-Suomi-Seura puolestaan tekee Suomea tunnetuksi bulgarialaisille. Kanssakäyminen on aina ollut monipuolista ja uusien toimintamuotojen etsintää, löytämistä ja toteuttamista käytännössä. 50-vuotisjuhla on tavallaan yhdistelmä koko toimintakaudeltamme; juhlan ohjelma koostuu suomalaisten ja Suomessa asuvien bulgarialaisten konsertista. On laulua, tanssi ja soitantaa jokaisen makuun. Tulkaa kaikki mukaan! Juhlavuosi on tavallaan jo alkanutkin. 21.2. järjestimme Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa Suomeen kotiutuneen bulgarialaisen lyyrisen spintosopraanon Lilia Varnaksen konsertin. Liliaa säesti pianotaiteilija Liisa Pimiä Sibelius-Akatemista. Jälleen esimerkki kahden kansan yhteisistä kulttuuri-intresseistä! Syyskuussa on parikin merkittävää suomalais-bulgarialaista tapahtumaa, joista voitte lukea "Syyskokous päätti" -kirjoituksesta. Erityisen miellyttävää on näinä toimintavuosina ollut se, että seuraamme on tullut uusia jäseniä, nuoria ja vähemmän nuoria, erilaisten ammattikuntien edustajia ja erilaisista asioista kiinnostuneita. Tämä jos mikä antaa uutta puhtia jatkaa seuran toiminnassa, kehittää ja laajentaa toiminta-aloja ja -piirejä! Yllätys oli myös bulgarian kielen kurssista kiinnostuneiden paljous! Aloitimme kurssin 7.2.2002 ja päätimme järjestää kaksi eri tasoista kurssia, koska monet Bulgarian ystävät haluavat joko jatkaa jo aiemmin aloittamaansa opiskelua tai syventää kielitaitoaan. Tässä seuralaisten oiva auttaja on Sirkku Okoye. Oli todella miellyttävää olla mukana ensimmäisellä kerralla! Tässä me olemme jälleen aloittamassa uutta toimintavuotta, juhlavuotta, joka tulee ulottumaan kaikkialle Suomeen ja Bulgariaan. Toivottavasti myös Sinä ja ystäväsikin löydätte tienne seuramme pariin! Olette kaikki sydämellisesti tervetulleita!

Sirkka-Liisa Lindqvist, puheenjohtaja