Syyskokouksen päätökset

Seuramme syyskokous pidettiin 11.12.2001 Kampin Palvelukeskuksessa Helsingissä. Puheenjohtajaksi valittiin Sirkka-Liisa Lindqvist ja hallituksen jäseniksi; Maija Boshkov, Tapani Salonen, Maj-Lis Lehessalo, Rosen Kostov, Kari J.Talvitie (uusi), Seija Karasjoki sekä Martti Salminen (Turku), Eira Turula (Oulu), Anja Palomäki (Pori) ja Pertti Henttinen (Kemi). Toimintakertomuksen käsittelyn yhteydessä korostettiin vuoden 2002 juhlavuoden merkitystä seurallemme. Esitettiin toivomus, että mahdollisimman useat paikallisosastot järjestäisivät juhlavuoteen liityviä tapahtumia myös omilla alueillaan, osallistuisivat ja huomioisivat Helsingissä järjestettävän pääjuhlan. Vuoden 2002 aikana järjestetään merkittäviä tapahtumia, kuten "125-vuotta suomalaisten vapaa-ehtoisten lähdöstä Balkanin 1877-78 sotaan"-seminaari. Tämä on vielä työnimike tälle tapahtumalle, joka järjestetään bulgarialaisen "Slaviani Foundation"-yhdistyksen aloitteesta. Seuramme lisäksi järjestäjiä ovat Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus ja "Slaviani Foundation" sekä Bulgarian Suomen suurlähetystö. Tapahtuma järjestetään suomalaisten vapaa-ehtoiste Balkanille lähtöpäivänä eli 6.9. (1877). Toinen merkittävä vuoden 2002 tapahtuma on seuramme 50-vuotisjuhla ja konsertti, joka järjestetään 14.9. Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa Helsingissä. Seura järjestää muitakin juhlavuoteen liityviä tapahtumia ja jatkaa mm. "Minun Bulgariani"-luentosarjaa mm. luennoilla Bulgarian musiikista ja ikonitaiteesta. Myös kielikurssia päätettiin jatkaa (itse asiassa se on jo alkanut). JÄSENMAKSU on 20 euroa/vuosi/jäsen. Jäsenmaksunsa suorittaneille lähetetään neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Bulgarian Viesti-lehti. Paikallisosastot lähettävät lehden osastojensa jäsenille. Lehteen toivottiin lisää kirjoituksia ja erityisesti ilmoitusmateriaaleja kattamaan painatus-ja muut kulut. Talousarvion todettiin vastaavan seuran toiminnallisia tavoitteita ja reaaleja. Juhlia ym. tapahtumia varten pyritään samaan projektirahoitusta eri tahoilta. Seuralaisten toivotaan lähettävän kirjoituksia, valokuvia ja mielipiteitään seuran toiminnasta, toivomuksia ja ehdotuksia "mitä haluaisin kuulla" jne- tyyliin. 11.1.2002 seuran hallituksen järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Tapani Salonen ja sihteeri/rahastonhoitajaksi Maija Boshkov.

Sirkka-Liisa Lindqvist Puheenjohtaja