Lahjakkuuksien päivä

Bulgarian suurlähetystössä vietettiin Lahjakkuuksien päivää 2.12.2001 Mukana oli koko joukko esiintyviä taiteilijoita ja meitä kutsuvieraita jopa niin, että lähetystön tilat vaikuttivat hyvin riittämättömiltä varsinkin tanssiryhmän esiintyessä. Larissa Karpinskyn töitä oli mukana Talanttien päivässä:

Larissa Karpinsky töittensä edessä
Larissa Karpinsky, 38 v., on toisen polven Bulgarian suomalainen, vaikka onkin syntynyt Sofiassa. Suomeen hän tuli jo kolmen kuukauden ikäisenä. Taiteellinen Karpinskyn suku on alkujaan Puolasta; isä Svjatoslav, taulujen restauroijana tunnettu ja viipurilainen taide- ja muotokuvamaalari isoisä Igor, toistaiseksi tunnetuin suvun edustaja. Larissa kävi Helsingissä Suomalais-Venäläistä koulua kunnes siirtyi Moskovan taidelukion graafiselle linjalle. Ammatillisen toimittajan tutkinnon hän on suorittanut Sofian Kliment Ohridskissa pääaineenaan TV-tiedotusoppi. Larissalla on hyvä kielitaito: suomi, bulgaria, venäjä ja englanti. Näyttelyitä hänellä on ollut mm. Venäjän kulttuuri- ja taidekeskuksessa..

Maj-Lis Lehessalo

Lahjakkuuksien päivä 2

Tanssiryhmä Martenitsa esiintyi myös Talanttien päivässä:

Martenitsa-tanssiryhmä
Tanssiryhmän jäsenet ovat vastanneet kysymyksiin:
a) missä ovat syntyneet?
b) miksi ovat ruvenneet tanssimaan kansantansseja?


Boris Todorov ja Tanya Todorova, syntyneet Plovdivissa, ovat koulussa tanssineet bulgarialaisia kansantansseja. Pitävät kumpikin kansamusiikista. Borisista tanssiminen on luonnollista? ominaista? mikä-olisi-parempi-tapa-sanoa-samaa-asiaa ja sen lisäksi oikein kivaa.

Elitza Gerova, syntynyt Varnassa ja on tanssinut eri maiden kansantansseja 7-vuotiaasta asti. Viime aikoina on kiinnostunut erityisesti bulgarialaisesta kansantanssista.

Dari Trendafilov, syntynyt Luoteis-Bulgarian Montana-kaupungissa. Hänestä on ollut kivaa ja mielenkiintoista tanssia häissä. Hänen vaimonsa Agnes Trendafilva on unkarilainen, syntynyt Budapestissa. Agnes rakastui bulgarialaisiin kansantansseihin omissa (Darin kanssa) häissään!
Lisäksi kaikki sanovat: Miksi tanssimme kansantansseja? Pidämme? Rakastamme bulgarialaisia kansanperinteitä ja pyrimme säilyttämään bulgarialaisuuden meissä.

Rosen Kostov

Siirry sivulle