Puheenjohtajan palsta

Pitkä tunneli

Suomi-Bulgaria-Seuran Kevätkokouksessa puhunut lähetystöneuvos Kirill Dimitrov kertoi Bulgarian taloudellisesta sekä poliittisesta tilanteesta tänään. Lähetystöneuvos Dimitrovin puheen perusteella voitaneen tehdä johtopäätös, että Bulgaria on "pitkän tunnelin alkupäässä" ja rakentamassa vakaampaa Bulgariaa. Kirill Ditrovin puheesta enemmän tässä numerossa.

Seuramme asiat ovat hyvällä mallilla; olemme saaneet uusia jäseniä,tilaisuuksiakin on ollut kiitettävässä määrin ja paikallisosastojen toimintaa värittää monipuolisuus, uusien Suomessa asuvien taiteilijoiden osallistuminen toimintaan sekä ohjelmatarjonta.

Maailmalta kantautuvat ikävät uutiset huolestuttavat meitä kaikkia. Maat, joissa näitä väkivaltaisuuksia tapahtuu eivät ole kovinkaan kaukana meistä - Suomesta ja Bulgariasta. Hyvinä uutisina voitaneen pitää sitä, että maailma ja ihmiset ovat "heränneet" tajuamaan nämä vaaratilanteet, että yhä useammat vaativat hallituksiltaan toimia maailmanrauhan säilyttämiseksi, ihmisten elämän vakauttamiseksi ja toimivat lastensa tulevaisuuden puolesta.

Kun tuossa mainitsin, että seuramme asiat ovat hyvällä mallilla tarkoitan juuri tätä; me toimimme kansojen yhteisymmärryksen, vapauden ja luottamuksen hengessä. Yritämme seurata Bulgarian tapahtumia niin taloudellisella kuin poliittisellakin saralla. Bulgarialla on vielä matkaa kulkea valitsemansa tunnelin päähän, jossa jo nyt on näkyvissä valoa, hyviä päätöksiä, joiden avulla kitketään maassa vielä oleva rikollisuus ja korruptio. Bulgarian hallitus on oikealla, mutta vaikealla tiellä, kansalaiset ovat entistä valppaampia ja halukkaita rakentaamaan uutta, demokraattista ja kaikille tasa-arvoista Bulgariaa. Seuramme ja sen jäsenten tehtävänä on välittää täällä Suomessa oikeaa tietoa ystävämaastamme. Tämän me teemme parhaiten erilaisten tilaisuuksiemme kautta, tapahtumien, jossa rinnakkain esiintyvät sekä suomalaiset että bulgarialaiset.

Syyskuun tapahtumat ovat oiva esimerkki seuramme ja seuralaistemme sekä Bulgarian ystävien tietoisesta halusta olla rauhaa ja ystävyyttä rakentavien kansalaisjärjestöjen rintamassa. Tervetuloa syyskuun tapahtumiimme!

Sirkka-Liisa Lindqvist      Puheenjohtaja