Puheenjohtajan palsta

KIITOS!

Tällä pienellä, mutta suurimerkityksellisellä sanalla haluan kiittää kaikkia seuramme jäseniä ja ystäviä yhteisestä taipaleestamme ja pitkäaikaisesta suhteestamme. Tietenkään en ole henkilökohtaisesti ollut mukana koko viittäkymmentä vuotta, mutta usean vuoden ajan. Muistan liittyneeni seuramme jäseneksi 60-luvun alussa. Osallistuin useisiin seuran järjestämiin tilaisuuksiin, mutta muuten osallistumiseni oli aika passiivista. Sitten 70-luvulla lähdin opiskelemaan ja palattuani jälleen Suomeen työskentelin Bulgarian suurlähetystössä, ja kuten esimieheni, edesmennyt suurlähettiläs Hristo Santov tapasi sanoa "kiertelimme pitkin ja poikin Suomea paikallisosastojen, kaupallisten- ja kulttuurilaitosten järjestämissä tilaisuuksissa kertomassa Bulgariasta." Antoisaa aikaa. En minä koskaan edes kuvitellutkaan, että minusta joskus tulisi seuran puheenjohtaja! Ihastuksella seurasin silloisen hallituksen työskentelyä, erityisesti nykyisen kunniapuheenjohtajamme Pekka Silvolan. Johannes Pollarikosken tarmoa ihailin myös, kuten Markus Kainulaisenkin.

Paikallisosastojen puheenjohtajista mieleeni on jäänyt Oulun osaston Teuvo Ylinen ja Turun Ensio Laine ja monet monet seuramme ns. rivijäsenet, ne todelliset puurtajat. Seuramme toimintakin oli silloin vilkkaampaa, oli konsertteja ja taidenäyttelyitä, kirjallisuusiltoja ja luentosarjoja Bulgariasta. Toiminnan vilkkauden mahdollisti tuolloin myös Bulgarian valtiolta saatu taloudellinen ja kultturellinen tuki. Ajat ovat toiset tänään. Tarkoitukseni ei ole valittaa eikä mollata esim. nykyistä suurlähetystöä, mutta näin on ollut ja näin on tänään.

Seuralaisten omatoimisuus, mielenkiinto ja tarmokas ote seuran toimintaan mahdollistaa seuran toiminnan jatkuvuuden ja monipuolistumisen, bulgarialaisten orpolasten auttamisen ja monen muunlaisen toiminnan. Siksi - lämmin ja kunnioittava kiitos teille jokaiselle!

Tulkaa joukolla mukaan 14.syyskuuta pidettävään seuramme 50-vuotisjuhlakonserttiin! Tulkaa mukaan jatkamaan aloittamaanne työtä ja lujittamaan Suomen ja Bulgarian välisiä kulttuuri- ja kansalaissuhteita!

Sirkka-Liisa Lindqvist Puheenjohtaja