Kemin osasto sai oman kuninkaan.

Kemissä valittiin loppukesällä yleisöäänestyksellä jo 12. kuningas edustamaan kaupunkiamme vuodeksi eri tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Osastomme hallituksen aktiivijäsen Pentti Järvinen sai tittelin haltuunsa ylivoimaisella äänimäärällä. Kruunajaistilaisuudessa Kemin Meripuistossa ja tiedotusvälineissä Pentti on tahtonut ”jakaa kruunuaan” myös Suomi-Bulgaria seuran ahkeralle talkooväelle, joka on jo vuosien ajan jaksanut työskennellä seuramme tapahtumissa, lounailla ja latukahvilassa. Näistä saaduilla rahoilla olemme pystyneet toimimaan ja avustamaan Burgasin kaupungin orpokotia. Tilaisuuksissamme Pentin tekemät ruuat ovat saaneet uusia ystäviä bulgarialaisen keittiön herkuille. Pentti saa porukan liikkeelle ja toimimaan.

Kesäkuussa orpokoti juhli 90-vuotista taivaltaan ja osastomme vei tervehdykset avustuksen kera juhlaan. Tänä vuonna avustuksen turvin orpokoti on remontoinut lasten makuuhuoneita ja tehnyt huoneisiin ”oikeat” vessat.

Vilkkaan toimintavuoden lopuksi vietämme pikkujoulua ja bulgarialaista iltaa, jonka ohjelmaan kuuluu muun muassa illallinen, yhteislaulua ”Altana” -kuoron tahdittamana ja Bulgarian matkojen muistelua.
Muuten, ”Altana” -kuoro on julkaissut CD-levyllisen bulgarialaista musiikkia. Levyä voi tiedustella Kemin osastolta, keskusseuralta ja kuoron jäseneltä, Aila Svanbergiltä 040 5398027.
Jäämme odottelemaan lunta ja jäätä, jotta pääsemme taas avaamaan latukahvilan kaupunkilaisten iloksi.
Toivotamme kaikille osastoille ja jäsenille hyvää joulua ja toiminnallista vuotta 2003.

Mauri Tuomivaara