Puheenjohtajan palsta

Vihdoinkin...

Niin mikä - vihdoinkin? No, seuramme siirtyminen nettiaikaan ja omien sivujen kirjoittaminen. kiitos tästä työstä kuuluu Mikki ja Ossi Lehessalolle, Ritva Särkisillalle ja Ilkko Suvilehdolle. Heidän taitavan työskentelynsä ansiosta meillä on nyt omat Bulgariasivut, joilla kannattaa pistäytyä. Minä siellä kävin jo tekovaiheessa urkkimassa ja hyväksi havaitsin. Nyt on teidän vuoronne kertoa mitä puuttuu, mitä vielä haluaisitte jne. Sivuilla on oma palautemahdollisuus, johon tekijät toivovat palautteita teiltä. Siis kirjoittelemaan ja toivomuksia esittelemään. Mikki Lehessalo kertoo tämän lehden numerossa enemmän nettisivuistamme, joilta löytyy valokuvia, tiedostoja ja hyödyllisiä osoitteita. Joten - pistäytykää kylässä!

Pari sanaa Bulgarian Viestistä. Vaikka tänä vuonna voimme julkaista vain kaksi numeroa, se ei suinkaan tarkoita sitä ettemmekö suunnittelee palaamista neljään numeroon vuodessa. Tiedottaminen ja tiedotustoiminta on tärkeää juuri tämän päivän maailmassa. Onhan se nähty niin monta kertaa mihin tiedonpuute johtaa; väärin tulkintoihin, väärien asioiden painottamiseen ja suurenteluun siellä missä niin ei pitäisi tehdä. Tiedonpuute johtaa usein myös epäluulon kylvämiseen, sotiin ja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Oikean tiedon jakaminen on keino välttää tällaiset tilanteet, luoda yhteisymmärrystä, luottamusta ja tervettä kilpailua elämän kaikille aloille. Me, ystävyysseurat pyrimme juuri tällaisen maailman luomiseen, me pyrimme suoraan kontaktiin tavallisten puurtajien kanssa ja täten osoitamme maailman päättäjille tahtomme elää rauhan maailmassa, vastustaa sotaa ja konflikteja olivatpa ne missä päin maailmaa tahansa. Ystävyysseuratoiminta on tärkeää toimintaa, me jokainen olemme tärkeä ja luja ketju tässä toiminnassa!

Kesälomakausikin on jo aivan ovella, odottaen oven avautumista selkoselleen. Ennen "rantautumista" lomalaitumille seuran hallitus kutsuu teidät istuutumaan Neuvottelupöydän ääreen keskustelemaan seurasta, suunnittelemaan uusia toimintoja, mutta - ennen muuta - kertomaan kokemuksistanne ystävyysseuratoiminnassa. Kesäkuun 7. 2003 on se päivä, jolloin vietämme perinteistä Neuvottelu- ja kesäpäivää. Paikkana on Kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa, jonka upeissa uusissa tiloissa hallitus päätti seuramme yhteisen tilaisuuden järjestää. Kutsu tilaisuuteen toisaalla tässä numerossa. Olemme esittäneet kutsun myös Bulgarian Suomen suurlähetystölle ja toivoneet heidänkin runsasta osanottoa. Toivottavasti lähetystössä kesäkuussa on jo "uusi isäntä" taloa johtamassa ja tulee kertomaan meille viimeisimmät tiedot Bulgariasta.

Mitä parhainta kevättä ja alkavaa kesää teille kaikille! Nauttikaa luonnosta, ystävienne seurasta ja auringosta! Tapaamisiin Kesä- ja neuvottelupäivänä Helsingissä!

Sirkka-Liisa Lindqvist