Puheenjohtajan palsta

Kehitettäviä ideoita, mukavaa yhdessäoloa

Tätä kaikkia sisältyi seuramme Neuvottelupäivän antiin. 4.10. kansainväliseen kulttuurikeskus Caisaan kokoontuneet seuramme paikallisosastojen ja hallituksen edustajat keskustelivat perusteellisesti kunkin osaston toimintaan liittyvistä asioista ja suunnitelmista. Painotetusti tuli esille paikallisosastojen oma-aloitteellisuus, taito ja tarmokkuus esitellä Bulgariaa suomalaisille. Kokouksessa annettiin erityisen suuri arvo juuri paikallisosastojen ns. "tavallisille puurtajille" – jäsenistölle ja heidän ajatuksilleen siitä, miten seuraa voidaan ja pitäisi kehittää. Kaikki olivat samaa mieltä siitä, että paljon voidaan vielä tehdä, ottaa käyttöön uusia toimintamuotoja, joista erääksi mainittiin "rantautuminen" kahviloihin ja niissä järjestettäviin Bulgaria-iltoihin, keskustelutilaisuuksiin. Tällaisia toimintoja ovat järjestäneet mm. Oulun ja Turun osastot. Keskusseurakin on jo kirjannut ne toimintamuotoihinsa ja ensimmäiset tullaan järjestämään marraskuussa Helsingissä.
Puheenvuoroissa todettiin säännöllisten Neuvottelupäivien tarpeellisuus. Ja tähän me pyrimme. Vuoden 2004 Neuvottelupäivä (t) tullaan järjestämään Valkeakoskella, jota ainakin minä tervehdin mitä suurimmalla ilolla ja niin tekivät myös muut Helsingissä tavanneet paikallis-osastojen edustajat.
Omassa puheenvuorossani painotin sitä, että meidän tulisi arvostaa ja "kuunnella" entistä tarkemmin paikallisosastojen esityksiä ja toimintaa.
Tämän lehden sivuilta voitte lukea mistä kaikista puhuttiin, mitä ehdotettiin ja mitä arvosteltiin - sekä arvostettiin. Kaiken kaikkiaan Neuvottelupäivän saldoksi voidaan kirjata; päättäväisyys kehittää ja monipuolistaa seuraa.
Päättymässä oleva vuosi saattaa näyttää "hiljaiselta" ja jopa toimeliattomuudeltakin. Toimeliattomia emme ole olleet. Se ei kuuluu seuramme toimintatapoihin. Jos olisimme teatteriväkeä tai poliitikkoja sanoisimme, että "kulissien takana on tapahtunut ja tapahtuu" koko ajan. Merkittävämpänä saavutuksenamme pidän omien WWW-sivujen luomista. Kuluneiden 5-6 kuukauden aikana sivuilla on vieraillut yli 6 000 kävijää! Tämä tarkoittaa siinä 1 000 kävijää kuukaudessa!!! Sivut ovat saaneet myönteistä palautetta, sisältöä on kehuttu, uusia vinkkejä on annettu. Ei voi muuta kuin ihailla ja kunnioittaa sivujen tekijöitä; Ossi ja Maj-Lis Lehessaloa, sekä Ritva Särkisiltaa. Syvä kumarrus ja valtava kiitos heille!
Tästä on hyvä jatkaa yhdessä! Sirkka-Liisa Lindqvist

Sirkka-Liisa Lindqvist