S-B-S-osastoilla uusia ideoita:
Kielikursseja, lastenkodin tukea ja taiteilijavierailuja

Suomi-Bulgaria-Seura ryhtyy selvittämään, miten bulgariankielen opiskelua voitaisiin helpottaa - voitaisiinko esimerkiksi saada kotisivuille bulgariankielen nettikurssi, kuten Kemin osastosta esitettiin osastojen neuvottelupäivillä Helsingissä lokakuun alussa.
Osanottajat 4.10.-2003
Le-lee(=muikku bulgariaksi)! sanoivat neuvottelupäivän osanottajat. Kaikkiaan tilaisuus oli vetänyt paikalle kolmattakymmentä SBS-aktiivia.

Osastot esittelivät päivillä toimintaansa ja kävi ilmi, että ohjelmassa oli ollut mm. lastenkodin tukemista, Suomen kutsuja bulgarialaisille taiteilijoille sekä yhteyksiä rytmisen kilpavoimistelun harrastajiin. Kaikilla osastoilla oli lisäksi runsaasti erilaista kulttuuritoimintaa, Bulgaria-henkisiä tapaamisia sekä matkoja Bulgariaan.
Seuran puheenjohtaja Sirkka-Liisa Lindqvist kehotti päätössanoissaan osastoja harrastamaan entistä enemmän yhteistyötä tilaisuuksien järjestelyssä. Hän esitti myös, että osastot ottaisivat asiakseen miettiä, millä tavalla toimintaan saataisiin enemmän nuoria ihmisiä.
Lastenkotiin wc:itä ja suihkuja
Osastoilla on meneillään varsin mielenkiintoisia hankkeita.
Kemin osasto pitää meren jäällä latukahvilaa, jonka tuotoilla avustetaan burgasilaista lastenkotia. Rahaa kerätään myös suosituilla bulgarialaisilla lounailla. Rahoilla on viimeksi on uusittu lastenkodin tyttöjen kerros; jaettu huoneita niin, että huoneessa asuu enintään viisi tyttöä ja hankittu huoneisiin omat wc:t ja suihkut. Hanke on saanut runsaasti julkisuutta Bulgariassa - mm. TV oli paikalla kuvaamassa uudistetun kerroksen avajaisia.
Ymmärtää hyvin, että Kemin osaston puheenjohtajaa Mauri Tuomivaara on nimitetty Bulgarian Tasavallan ensimmäiseksi kunniakonsuliksi Suomessa.
Taiteilija- ja valmentajavierailuja ja jäsenlounaita
Oulun paikallisosasto on kutsumassa Suomen bulgarialaisen orkesterin, joka on vieraillut täällä aiemminkin. Selvitteillä on mahdollisuudet järjestää konsertteja Oulun lisäksi myös muilla paikkakunnilla.
Porin osasto puolestaan on kutsumassa Suomeen bulgarialaista kuvataiteilijaa, jolle on varattu ensi kesäksi näyttelytilat kaupunginkirjastosta. Myös tämän näyttelyn kierrättämismahdollisuuksia selvitetään.
Valkeakoskella on ollut perinteenä pitää yhteyttä erityisesti rytmisen kilpavoimistelun harrastajiin ja valmentajiin. Kuluvana vuonnakin Valkeakoskella on ollut paikallisia naiskilpavoimistelijoita valmentamassa bulgarialainen valmentaja.
Turussa on ensimmäisenä osastoista otettu käyttöön kuukausittaiset lounastapaamiset, jotka ovat avoimia kaikille jäsenille. Myös Helsinki on aloittamassa kaikille avoimet kahvilatapaamiset.
Viestintään lisäsatsausta
Kokouksessa oltiin sitä mieltä, että Bulgarian Viesti pitäisi palauttaa neljä kertaa vuodessa ilmestyväksi - mistä hallitus päättikin seuraavassa kokouksessaan.
Seuran uusinta viestintäasetta, kotisivuja, esitteli osastoille Ritva Särkisilta, joka välitti sivut hoitavien Lehessalojen terveiset siitä, että osastot käytäisivät sivuja täysimääräisesti hyväkseen !
R.S.
Seuraavat kesäpäivät pidetään Valkeakoskella 19.6. 2004. Valkeakosken puheenjohtajan Inna Ilivitzky ja taloudenhoitaja Kirsti Stojanov neuvottelivat asiasta Seuran puheenjohtaja Sirkka-Liisa Lindqvistin kanssa.

Ritva Särkisilta