Puheenjohtajan palsta

Ja jälleen paistaa kevätaurinko!

Seuran syyskokous, josta tulikin talvikokous, pidettiin kansainvälisessä kultturikeskus Caisassa 20.tammikuuta 2004. Kokoussali oli tupaten täynnä väkeä, muun muassa useita Matka 2004-messuilla osastollamme käyneitä henkilöitä, jotka haluavat liittyä seuramme jäseniksi, saada uutta tietoa Bulgariasta. Ja kyllä me kaikki saimmekin. Bulgarian suurlähettiläs Venelin Tsachevsky kertoi seikkaperäisesti sekä Bulgarian talous-, ulkopolittiikka- ja sisäpolitiikka kysymyksistä. Hänen puheenvuoronsa sisällöstä tarkemmin tämän lehden sivuilla.
Kokous teki lukuisia päätöksiä seuran tulevan kauden toiminnasta. Päätöksiä tarkasteltaessa voidaan todeta, että jälleen kerran seuramme on tuomassa bulgarialaista kulttuuria Suomeen. Ylpeydellä voinkin todeta, että seuramme ja sen paikallisosastot ovat kaikkein aktiivisimpia ystävämaamme esittelijöitä täällä Suomessa!
Vuoden 2004 ohjelmassa on taidenäyttely, orkesterivierailu, konsertteja ja perinteinen valtakunnallinen Kesä- ja neuvottelupäivä, joka tänä vuonna vie meidät Valkeakoskelle.
Mutta ennen kesää - nauttikaamme talven riemuista, hiihtolatujen valkeudesta ja jääkenttien kimalluksesta!
Me suomalaiset ja Suomessa asuvat olemme - näin uskon - onnellista kansaa, saammehan nauttia neljän vuodenajan tuomista nautinnoista! Talvikin on kaunista ja silmää hivelevää aikaa. Luminen metsä, lumen peittämien oksien napsahtelu, laduilta kantautuva suksien suhahtelu, luistinradoilla kirmaavien ilon huudahdukset, oravien ja jänisten jäljet silmiä häikäisevillä valkoisilla hangilla, pakkasen kiirehtimät askeleet poluilla ja kaduilla! Ja kaiken kruunaa kevätaurinko virkistäen mieltä, innoittaen jälleen uusiin toimiin ja nauttimaan elämästä! Ja linnutkin virittelevät jo laulujaan! Minun on vaikeaa kuvitella eläväni maassa, jossa ei ole näitä iloja, maassa, jossa on ikuinen kesä ja lämmin sää!
Ystävämaamme Bulgaria on melko paljon Suomen kaltainen. Sielläkin ihmiset pääsevät nauttimaan niin talven kuin kevään, kesän ja syksyn iloista. Ehkäpä juuri tässä on eräs syy, että me suomalaiset pidämme Bulgariasta ja mielellämme matkaamme sinne?! Minulle ainakin, joka kerta kun kone laskeutuu Sofian lentokentälle, tulee tunne... ja taas olen tullut kotiin. Ja siksi on hienoa, että me voimme tuoda Bulgarian tänne Suomeen, että seuramme haluaa ja voi jakaa tämän tunteen muidenkin kanssa.
Toivon teille jokaiselle iloisia ja reippaita hetkiä kevätauringosta nauttien!

Sirkka-Liisa Lindqvist