VIININLEHTIKÄÄRYLEET (Syrmi/Sarmi) (n. 5:LLE)

1 dl vettä
2 dl riisiä
600-700 g jauhelihaa
½ tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
2 rkl hienn. tilliä
1 rkl hienn. persiljaa
150 g sipulia
2 kynttä valkosipulia
2 rkl öljyä


1. Laita vesi isoon kattilaan ja lisää riisi.
Sekoita jauheliha ja mausteet riisin joukkoon.
2. Keitä seos massaksi.
3. Freesaa öljyssä sipuli ja valkosipuli ja lisää sitten massaan.
4. Liota viinilehdet irti toisistaan mikäli tarpeen ja täytä ne kuin kaalikääryleet tiiviillä massalla.
5. Laita kääryleet tiiviiseen uunivuokaan ja lisää hieman vettä pohjalle. Laita painoksi päälle esim. lautanen tms.
Anna kypsyä n. 200 asteessa n. 30-40 min
6. Tarjoa kääryleitä esim. Bulgarian jogurtin tai smetanan kanssa.
 
Aulikki Vuorinen

Siirry sivulle