Syyskokouksen päätöksiä

Seuramme syyskokous pidettiin 20.1.2004 kulttuurikeskus Caisassa. Täpötäysi sali kuunteli mielenkiinnolla suurlähettiläs Tsachevskyn seikka-peräistä kuvausta Bulgariasta, EU-kysymyksistä ja tulevaisuuden suunnitelmista.
Kokous valitsi seuran hallituksen toimikaudelle 2004. Valituiksi tulivat; puheenjohtajana jatkaa Sirkka-Liisa Lindqvist. Hallitukseen valittiin; Maija Boshkov, Tapani Salonen, Ritva Särkisilta, Maj-Lis Lehessalo, Kari J.Talvitie, Ilkko Suvilehto, Eira Turula (Oulu), Martti Salminen (Turku), Simo Vaahtera (Pori) ja Mauri Tuomivaara (Kemi). Seuran jäsenmaksu päätettiin pitää entisellään eli 20 euroa/jäsen.
Vuoden 2004 toimintasuunnitelmaan sisällytettiin muun muassa: 19.6. Valkeakoskella järjestettävä valtakunnallinen Kesäpäivä. Tästä yksityiskohtaisempaa tietoa seuran www-sivuilla. Oulun osasto on kutsumassa nuorten puhallinorkesteria vierailulle. Porilaiset puolestaan järjestävät taidenäyttelyn Porin kirjastossa. Suunnitteilla on myös perinteinen BULGARIALAINEN ILTAPÄIVÄ-konsertti sekä seuralaisten keskusteluiltoja sekä luentotilaisuuksia, joihin mm. suurlähettiläs Venelin Tsachevsky on lupautunut luennoitsijaksi. Suurlähettilään luentotilaisuuksiin toivotaan kysymyksiä etukäteen, jotta tapahtumista tulisi mahdollisimman tyhjentäviä ja laajoja piirejä kiinnostavia.
Tiedotustoiminta herätti kysymyksiä, jotka uusi, kokouksessa valittu hallitus sai selvittääkseen ja tehtäväkseen toteuttaa. Erityisesti Bulgarian Viestin julkaisukerrat kiinnostivat. Hallitus päättikin selvittää ja tehdä laskelmia, miten lehden julkaisukertoja voitaisiin jälleen lisätä. Tässä toivottiin kaikkien seuralaisten apua, erityisesti ilmoitusten hankinnassa.
Syyskokouksen ilmapiiri oli erittäin optimistinen ja monia innosti suurlähettilään puhe sekä seuran tulevaisuuden suunnitelmat. Seuran monivuotinen jäsen Kaija Tanskanen kertoi julkaisemastaan runokirjasta ja lahjoitti pari kappaletta seuralle.
Syyskokouksessa esitettiin jälleen kerran toivomus, että seuralaiset lähettäisivät hallitukselle ehdotuksia mitä he toivovat seuralta, mitä haluaisivat tehdä, millaisia aiheita lehdessä tulisi käsitellä, mitä kertoa Bulgariasta, seurasta, Bulgarian kulttuurista jne. jne.

Toivonkin teiltä jokaiselta palautetta seuran toimintakysymyksiin.

Sirkka-Liisa Lindqvist