Matka Messujen Kootut Kysymykset

Seuramme oli jälleen yhtenä osana ystävyysseurojen värikkäässä rivistössä 15.-18.1 Messukeskuksen matkainfomessuilla. Kävijöitä riitti entiseen tapaan ja osittain kysymyksetkin koskivat toki entisiä asioita - ensikertalaisia turisteja näytti lähtevän liikenteeseen huomattavia määriä. Suosion todisteena oli mm. matkatoimistojen varsin pian syntynyt "ei oo" -myyntitilanne!

Ne tiedustelut:
· lentoyhteydet ja päivän hintataso ilmassa ja maassa
· automatkailu; vuokraus ja mahdollisen matkailuauton käyttöongelmat
· liikenteen sujuvuus ja tiestön kunto ja kattavuus
· talviurheilijalle sopivat maastot
· kylpylälomat ja miksi niin rajoitetut paikka- ja ajankohtavalinnat
· nämä ongelmavyyhdit osoitimme tyylikkäästi tarjolla olevien matkatoimistojen tiskeille.
· perhemajoitusmahdollisuudet
· ns. peti&puuro- eli B&B hotellien määrä ja taso

Seuran www-sivujen osoite oli onneksi aika monelle kysyjälle iloinen uutinen. Valitettavasti kaikilla ei kuitenkaan sivujen käyttöön ole mahdollisuuksia, joten paljon seliteltiin sanallisesti paikan päällä ja vanhatkin lehden numerot suunnilleen vietiin käsistä.

Keskusteltaessa yksin matkustaminen ja yleinen turvallisuus nykypäivän epävarmoissa oloissa oli usein esiin tuleva aihe. Hankalinta oli selittää, miksi saatavilla ei ollut edes yksinkertaisia Bulgarian karttoja ja ehdollisia liikenneaikatauluja asemineen ja pysäkkeineen. Näihin liittyen nousi myös kysymys mahdollisen yösijan löytymisestä satunnaisen matkailijan hypätessä bussin tai junan kyydistä kivannäköisellä pysähtymis-paikalla...

Jäsenet! Jos teillä on omakohtaisia kokemuksia tai tietoja/osoitteita koskien yllä olevia aiheita, ottakaa yhteyttä lehtemme toimitukseen! Mikäli pöytälaatikosta löytyy ylimääräisiä - pieniäkin - karttoja tai paikallisia aikatauluja tai omien reittien tilastoja, lähettäkää kopioitaviksi! Kaikki apu otetaan kiitollisuudella vastaan - kiitollisimpia olisivat varmasti seuraavien messujen asiakkaat.

Seija Karasjoki