Puheenjohtajan palsta

Valkeakoski lähestyy

Se on aivan ovella - Valkeakoskella järjestettävä seuran valtakunnallinen neuvottelupäivä. On todella upeaa, että me voimme tavata ja keskustella sekä suunnitella toimintojamme. Varsinkin tänään, kun muualla maailmassa riehuvat taistelujen ja epäluulojen tuulet, tällainen yhteinen tulevaisuuden rakentaminen on innoittava tilanne. Joskus sitä ajattelee, miksi ihmiset ja kansakunnat eivät voi elää sovun ja yhteisymmärryksen maailmassa, miksi yhdistävistäkin asioista usein tehdään erottavia?! Siksipä - on minun mielipiteeni - ystävyysseuroilla on tärkeä paikkansa ja missionsa tässä ajassa ja maailmassa. Usein ajattelen myös sitä, millä tarmolla ja antaumuksella ystävyysseuralaiset rakentavat parempaa maailmaa, miten he pyrkivät luomaan olosuhteita, jotka takaavat turvallisuuden kaikille ja kaikkialle. Tosin joskus tulee mieleen ajatus, että kannattaako sitä ponnistella, kun kaikki näyttää päätyvän seinään, kun mikään ei tunnu onnistuvan, kun tehtyä työtä ei aina haluta tai osata arvostaa. Mutta kaikesta huolimatta me kaikki jatkamme aloittamallamme tiellä ja sitkeydellä pyrimme rakentamaan uusia yhteisymmärrykseen ja yhteistyöhön johtavia teitä. Ja tällä tavoin me kaikki voimme vaikuttaa niin pienissä kuin suurissakin ympyröissä, osoittaa tietä parempaan maailmaan.
Eurooppa muuttui 1.5. melkoisesti. Rajat ovat avautuneet, ihmisillä on mahdollisuus vapaampaan liikkumiseen, mahdollisuus entistä paremmin tutustua naapuriinsa. Mahdollisuus, jota meidän tulisi käyttää kaikkialla. Mutta - näin ei valitettavasti aina tapahdu. Yhtenäisestä Euroopasta huolimatta taustalla on edelleenkin epäluuloa, ihmisten ja maiden "karsinointia" ykkös- ja kakkosluokkalaisiksi. Tämän poistamiseksi - näin uskon - meillä ystävyysseuralaisilla on vielä paljon tehtävää. Suomi-Bulgaria seura on oikealla tiellä. Vuosi 2007 ei ole enää kaukana, joten yrittäkäämme entistä paremmin ja monipuolisemmin kertoa Bulgariasta - tulevasta EU-valtiosta, kertoa sen historiasta ja kulttuurista ja siten tuoda ystävämaamme tutummaksi suomalaisille. Kutsunkin teidät kaikki ystävinenne mukaan tähän missioon sekä kertomaan, miten haluaisitte seuran toimintaa kehittää.
Valkeakoskella meillä on siihen mitä loistavin tilaisuus. Toivon runsasta osallistumista ja rakentavia sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja.
Tapaamisiin Valkeakoskella!

Sirkka-Liisa Lindqvist