Uusi traakkialainen aarre

Uusi traakki-aarre kaivettiin esiin hautakummusta Bulgariassa.
Bulgarialaiset arkeologit löysivät kultaisen kaulakorun ja korvarenkaat kaivausalueeltaan läheltä Kazanlukin kaupunkia. Tusinoittain traakkialaisia hautakumpuja levittäytyy läpi tämän alueen, jota kutsutaan Bulgarian Kuninkaiden Laaksoksi, Egyptin faaraoiden hautakumpujen, Luxorissa sijaitsevan Kuninkaiden Laakson mallin mukaan.
Traakkiheimot elivät kreikkalaisten ja roomalaisten sivilisaatioiden seassa, usein sekoittuen ja sulautuen niihin, kunnes noin 45 eKr. olivat täysin sulautuneet kehittyneempiin kulttuureihin.
Arkeologi Georgi Kitov, kaivausryhmän pää, kertoo että nyt löydetty kallisarvoinen kaulakoru voidaan ajoittaa aina noin vuoteen 350 eKr. Kultaisen kaulakorun helmet ovat onttoja ja painavat vain 20 grammaa.
Bulgarialaiset arkeologit ovat kaivaneet esiin noin 2500 vuotta vanhan kultaisen naamion aikaisemmin elokuussa. Kultaisen naamion uskotaan kuvaavan Kuningas Seutus III, traakkijohtajaa viidenneltä vuosisadalta eKr., jolloin heimot asuttivat aluetta joka nykyisin käsittää Bulgarian, Romanian, Makedonian, Turkin ja Kreikan.

Novinite.com’ista (5.9.2004) kääntänyt Mikki LehessaloSiirry sivulle