Puheenjohtajan palsta

Seuramme hallituksen jäseniä Linnassa

...linnoissa kreivien häät vietetään... lauloi Tauno Palo elokuvassa Kulkurin valssi. Ei vietetty Linnassa häitä eikä tanssittu valssia. Syötiin hyvin ja keskusteltiin Suomen ja Bulgarian välisistä suhteista, kulttuurin ja kaupan näkymistä. Tasavallan presidentti Tarja Halonen oli kutsunut Bulgarian presidentti Parvanovin Suomen vierailun kunniaksi Presidentinlinnassa 9.11.2004 järjestetylle päivälliselle myös eräitä seuramme jäseniä. Minulle suotiin kunnia esitellä molemmille presidentille ja heidän puolisoilleen Suomi-Bulgaria seuraa ja toimintaamme sekä järjestämiämme tapahtumia niin Suomessa kuin Bulgariassakin.
Keskusteluhetki oli erittäin lämmin ja huumoripitoinenkin. Presidentti Parvanov ehdottikin, että seuramme järjestäisi Bulgarian kulttuuripäivät Suomessa ja Suomen Bulgariassa. Vastasin molemmille presidenteille, että seuramme pitää tätä kunniatehtävänään ja pyrkii yhdessä Bulgarian Suomen suurlähetystön ja Suomen Bulgarian suurlähetystön yhteistyöllä toteuttamaan meille esitetyn toivomuksen - vai - sanoisinko - haasteen.
Tapasimme Linnassa myös Bulgarian suurlähetystön entisen vt. asianhoitajan, lähetystöneuvos Kiril Dimitrovin. Hän pyysi välittämään lämpimät terveisensä seuramme jäsenille ja ystäville. Kiril Dimitrov kertoi usein muistelevansa toimikauttaan Suomessa sekä ystäviään. Hän toivotti seurallemme mitä parhainta onnea ja menestystä Bulgarian ja Suomen yhteistyön laajentamiseksi ja monipuolistamiseksi.
Myös 10.11.2004 pidetty seuran Syyskokous asetti meille uusia ja haastavia tehtäviä sekä velvoitteita. Uskonkin meidän pystyvän toteuttamaan presidentti Parvanovin esittämän toivomuksen. Luottavaisin mielin katson myös muidenkin Syyskokouksessa esitettyjen tehtävien toteuttamiseen ja toteutumiseen.
Mutta - kaikki edellä esitetty vaatii yhteistoimintaa, keskittymistä sekä tarkkaa suunnittelua, osastokyselyjä ja keskusteluja eri osapuolten kesken, tapaamisia ja jälleen kerran tapaamisia.
Esitänkin tässä jälleen kerran (jo usein esittämäni) ajatuksen TIEDOTUSTOIMINNAN parantamisesta siten, että se toteutettaisiin osastojen kesken tietojen vaihdon ja informoinnin avulla. Mielestäni tällainen parantaa seuramme toimintaa, mahdollistaa oppia uusia toimintamuotoja toinen toisiltamme, auttaa löytämään uusia kiinnostavia ideoita, ideoimaan eri alueille sopivia ja kannattavia tapahtumia, kehittää ja monipuolistaa seuramme toimintaa. Eikö totta?
Ja nyt - vuoden 2004 viimeisen Bulgarian Viestin myötä haluan toivottaa teille kaikille, perheillenne ja ystävillenne RAUHAISAA JOULUA, RIEMUKKAAN ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!
Tapaamisiin vuonna 2005!

Sirkka-Liisa Lindqvist