Bulgarian presidentin rouva tutustui Hely-kotiin
 

Bulgarian presidentin rouva tutustui Hely-kotiin Itä-Helsingissä vieraili valtiotason huippuvieraita kaksin kappalein tiistaina (9.11.2004). Arvovieraan olivat Bulgarian presidentin puoliso, rouva Zorka Purvanova sekä Suomen presidentin puoliso valtioneuvos Pentti Arajärvi.
Noin tunnin pituisen vierailun aikana Arajärvi ja rouva Purvanova tutustuivat Hely-kodin toimintaan Kontulassa. Valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi ja rouva Zorka Purvanova Hely-kodissa.Kuva Helsingin Uutisista
Vieraille kerrottiin laajasti Hely-kodin toiminnasta sekä esiteltiin muutaman asukkaan palveluasunnot.
Rouva Purvanova mm. tiedusteli, millä periaatteilla asukkaat valitaan, jos kaikki hakijat eivät taloon mahdu.
Palvelutalon toiminnanjohtaja Pirjo Lampsijärvi vastasi, että palveluasuntojen asukkaat valitaan lääkärinlausuntojen ja tiettyjen tulotietojen perusteella. Valinnassa tehdään yhteistyötä kaupungin kanssa. Ryhmäkotipaikat ovat kaupungin ostosopimuspaikkoja ja niihin haetaan kaupungin kautta. Yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa pohditaan, kuka on eniten paikan tarpeessa. Valintaan vaikuttavat myös sairaudet, asumisolot ja henkilökohtaisesta elämästä johtuvat tekijät.
Lisäksi vieraille korostettiin yhteistyötä ammatillisten oppilaitosten sekä lähistön päiväkodin ja koulujen kanssa. Pyrimme näyttämään miten hienoa työtä tässä tehdään. On myös tärkeää, että asukkaamme näkevät lapsia ja lapset kokevat vanhusten elämää. Yhteistyö on onnistunut erinomaisesti, Lampsijärvi sanoi vieraille.

Jani Jakonen, lyhentänyt alkuperäisestä Mikki Lehessalo

Siirry sivulle