Puheenjohtajan palsta

Suunnitelmat alkavat toteutua...

Seuran hallituksen esittämät toimintasuunnitelmat alkavat toteutua. Vuodesta 2005 näyttää tulevan kulttuuripainotteinen. Maaliskuussa on teatteri-ilta helsinkiläisessä Teatteri Jurkassa, keväällä alkavat jälleen bulgarian kielen kurssit, yhteistyö jatkuu perinteiseen tapaan myös Kaartin Killan kanssa.
Kuluvan vuoden toimintaa tulee sävyttämään Bulgarian kulttuuriviikon järjestely Suomessa ja Suomen Bulgariassa. Etsimme myös "urheilullisia" kontakteja täyttääksemme tämänkin jäsentemme esittämän toivomuksen. Suunnitelmissa on myös matka Bulgariaan "Parasta Bulgariaa" - reitille.
Seura pyrkii kaikin mahdollisin tavoin ja keinoin tuomaan Bulgariaa esille Suomessa ja suomalaisille jo ennen vuodeksi 2006 suunniteltua Bulgarian kulttuuri-viikkoa Suomessa. Bulgaria on jälleen kerran suomalaisten suosikkilomakohde. Matka-2005 messuilla se tuli selkeästi ilmi. Erityisesti nuoria tuntuu ystävämaamme kiinnostavan. Olemme saaneet lukuisia kyselyjä nuorisokohteista, koulujen mahdollisuuksista järjestää leirikouluja Bulgariassa. Uutena kyselyjen kohteena tuntuu olevan talvimatkailu ja erityisesti laskettelu- ja lumilautailu. Tässäpä matkatoimistoille uutta puuhaa. Bulgariassahan on loistavia laskettelukohteita, niitä ei vain tunneta tarpeeksi hyvin Suomessa. On tullut kyselyjä myös Bulgariassa järjestettävistä kielimatkoista, jolloin voitaisiin yhdistää huvi sekä hyöty. Mietittäviä asioita ja hyvinkin mielenkiintoisia kysymyksiä ja toivomuksia. Tuntuu siltä, että seuramme on uusien haasteiden edessä. Erityisen usein kysellään mahdollisuuksista vuokrata asunto tai talo jostain päin Bulgariaa. Myös turvallisuuteen liittyvät kysymykset askarruttavat seuralaisiamme ja Bulgariasta kiinnostuneita. Balkanin alue koetaan usein levottomaksi ja turvattomaksi. Bulgaria on kuitenkin - useiden siellä käyneiden mielestä - turvallinen ja lapsiystävällinen maa. Olen itsekin samaa mieltä. Ainahan voi sattua mitä tahansa, ainahan löytyy myös kielteisiä seikkoja, mutta perusasetelmana voin todeta Bulgarian olevan turvallinen ja edullinen maa. Tämän ovat todenneet myös monet kaupallisen alan edustajat, jotka ovat löytäneet hyviä ja luotettavia yhteistyökumppaneita Bulgariasta. Nämä ovat asioita, joita kannattaa kehittää ja monipuolistaa. Bulgariaan kannattaa sijoittaa!

Matkailkaa ja tutustukaa Bulgariaan!

Sirkka-Liisa Lindqvist