SUOMI-BULGARIA-SEURA r.y

SEURAN TOIMINTAA

Tapaamis- ja keskustelutilaisuus kaikille Bulgariasta kiinnostuneille.
  Kokoontumispaikkana ravintola
 Casa Largo Sokoksen talossa, Asema-aukio 2
  Pöydän tunnistaa Bulgarian lipusta.
  Kokoontumisaika aina kuukauden ensimmäinen torstai kello 17.00 - 19.00.

Seuraava kuukausitapaaminen:
6.9.2018

Seuraavat: syksyllä
  Tule, kysy, keskustellaan:

- Bulgaria yleensä.
  - Bulgaria matkailumaana

- Bulgaria omatoimisesti

Hiekkalinnoja ja betonia - miniloma menneessä Bulgariassa -näyttely 18.5.-5.8.
Osoite: Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G 60, 00180 Helsinki

Miten olisi miniloma Bulgarian menneisyyden betonisissa rantaparatiiseissa? Hotelli- ja ravintolamuseon kesänäyttely Hiekkalinnoja ja betonia – miniloma menneessä Bulgariassa vie Mustallemerelle vuosikymmeniin, joiden aikana turismi teki rautaesirippuun pienen kurkistusaukon. Näyttely on avoinna 18.5.–5.8.2018.

1960–1970-lukujen halvat pakettimatkat merkitsivät turismin vallankumousta. Ensimmäistä kertaa historiassa myös suomalainen maanviljelijä ja duunari saivat mahdollisuuden matkusteluun ulkomailla. ”Etelänmatkasta” tuli 1970-luvun ikonisimpia suomalaisia käsitteitä, ja yllättäväksi suosikkikohteeksi nousi nopeasti sosialistinen Bulgaria.

Näyttely kutsuu pohtimaan, miltä matka Bulgariaan takavuosikymmeninä tuntui. Näytteillä on suomalaisten matkamuistoja ja Museoviraston vuonna 1981 keräämiä muisteluja Bulgarian matkailusta. Postikortteja ja valokuvia on kerätty niin bulgarialaisista arkistoista kuin suomalaisilta matkailijoilta. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Bulgarian suurlähetystön ja Ella ja Georg Ehrnroothin säätiön sekä Suomi-Bulgaria -seuran kanssa.

Näyttely aukeaa Kansainvälisenä museopäivänä perjantaina 18.5., jolloin Hotelli- ja ravintolamuseoon on vapaa pääsy klo 11–18. Lisäksi klo 12 ja klo 14 näyttelyn kuraattori, tutkija Anna-Elina Hintikka johdattelee näyttelyn teemoihin.

SEURAN KESÄPÄIVÄ 11.8.2018 ERÄJÄRVEN EEROLASSA ORIVEDELLÄ

Suomi-Bulgaria-seura järjestää pitkästä aikaa kaikkien osastojen yhteiset kesäpäivät. Paikaksi on valikoitunut viihtyisän kaunis Eräjärven Eerola Orivedellä. Luvassa on mukavaa yhdessäoloa, Bulgaria-koulutusta ja hyvää ruokaa. Seura sponsoroi tapahtumaa tuntuvasti. Kyydin tarvitseville on yhteiskuljetus Helsingistä. Lähdetään isolla porukalla ja Bulgaria mielessä ja sydämessä kesäpäiville!

OHJELMA

*Lähtö Helsingistä klo 8.30 Kiasman edestä, niille jotka tulevat yhteiskuljetuksella Helsingistä
*Perille saapumisen jälkeen n. 11.30 lyhyt Eerolan esittely (tästä alkaa kaikille yhteinen osuus)
*Monipuolinen Buffetlounas klo 12.00 – 13.30
*Seuran ohjelmana power-point –esityksen jälkeen ryhmätyöskentelyä  aiheista: Bulgaria matkailumaana, miten kehittää ystävyystyötä, hyödyllisiä kontakteja
*Päiväkahvit klo 15.00 (kahvi ja jälkiruoka)
*Seuran ohjelman yhteenveto
*Lähtökahvit ja leipä klo 17.00
*Bussi lähtee Helsinkiin lähtee klo 18.00

Osallistumismaksu 20 €/henkilö.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 21.7.2018
maija.boshkov@outlook.com tai 0400 445481 ja maksu seuran tilille FI63 8000 1900 2809 43, VIITE 20200.

Eerolassa on myös mahdollista yöpyä!
Majoitushinnat sisältäen aamiaisen:  Aitassa 108 €/2 h huone, Lehdokissa 122€/ 2 h huone.  Jos aitassa on yksi henkilö niin hinta on 81,00 €/yö ja Lehdokissa 95,00 €/yö.
Iltapala 8,90 €. Majoitusvaraukset ja maksut suoraan Eerolaan.

Tekstikehys: erajarven.eerola@eerola.net
www.eerola.net

Eräjärven Eerola - Ruokailu-, majoitus- ja juhlapalvelut
Eerolanmutka 12
35220 Eräjärvi, Orivesi

TOIMINTAKERTOMUKSET JA TOIMINTASUUNNITELMAT

Valokuvia seuran tapahtumista

Tule mukaan ja tuo tullessasi uusia ideoita seuran toimintaa varten!
Vuoden 2017 henkilöjäsenmaksu on 20 € ja perhejäsenmaksu 30 €. Jäsenmaksu sisältää seuran lehden, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa.
Liity jäseneksi lähettämällä seuraavat yhteystietosi paikallisosaston sihteerille:

- nimi
- osoite
- sähköpostiosoite (ei pakollinen)

Jäsenmaksutiedot toimitetaan Sinulle lähettämiesi yhteystietojen perusteella.
KESKUSSEURA

ALKUUN     KOTISIVULLE      TOIMINTAA OSASTOISSA