SUOMI-BULGARIA SEURA

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINNAN TAVOITE

Suomi-Bulgaria seura on puoluepoliittisesti riippumaton kansalaisjärjestö, jonka tehtävänä on edistää yhteistyötä, ystävyyttä ja toistemme tuntemista Suomen ja Bulgarian välillä. Teemme tunnetuksi Bulgariaa Suomessa ja Suomea Bulgariassa. Vuonna 1952 perustettu seura toimii yhteisenä kanavana niille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita Bulgarian kulttuurista, kielestä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Seura jatkaa ystävyysseurojen liiton (YSL) jäsenjärjestönä.

TOIMINTAA

Tammikuussa osallistumme vuotuisille Matka-messuille Helsingin Messukeskuksessa. Seuran osasto rakennetaan värikkääksi ja energiseksi. Esittelemme ensisijaisesti seuramme toimintaa, toissijaisesti kohdemaata. Messuilla tehdään jäsenhankintaa.

Seura esittäytyy myös muiden vastaavantyyppisten, kulttuuri- ym. tilaisuuksien yhteydessä, aina kun siihen tarjoutuu mahdollisuus, esimerkiksi omalla omalla näyttelyllä tai esittelypöydällä.

Suomi-Bulgaria-seura tuottaa YSL:n 30-vuotisjuhliin Frunzan bulgarialaisen kansantanssiesityksen.

Seuran vakiintunutta toimintaa ovat kuukausitapaamiset jokaisen kuukauden ensimmäinen keskiviikko. Paikkana ravintola Omenapuu, Helsinki.

Seuran edustajat osallistuvat seppeleen laskuun Pääesikunnan pihalla olevalle Gorni Dubnikin taistelun Suomen kaartin patsaalle maaliskuun 3. päivän ja lokakuun 24. päivän muistoksi.

Osallistumme Bulgarian suurlähetystön järjestämiin kulttuuritilaisuuksiin.

Syksyllä osallistumme Tallinnan yliopistolla järjestettävään Bulgaria-seminaarin. Asiantuntijana Tallinnan yliopiston bulgariankielen lehtori Tri. Zanev.

Seura pyrkii järjestämään Bulgariaa käsitteleviä filmi-iltoja kulttuurikeskus Caisan tiloissa.

TIEDOTTAMINEN

Seuran lehti ilmestyy 4 krt vuodessa. Seura ylläpitää erittäin korkeatasoisia ja suosittuja nettisivuja. Seuraamme kehitystä Bulgariassa ja osallistumme ajankohtaisen keskusteluun lehtien palstoilla. Bulgarian EU-jäsenyyden myötä suomalaiset tiedotusvälineet ovat uudella tavalla kiinnostuneet Bulgariasta, mikä on näkynyt seuraamme kohdistuneiden yhteydenottojen lisääntymisenä. Teemme yhteistyötä suomalaisten tiedotusvälineiden (lehdistö, radio, televisio) kanssa, ja tarjoamme osaamistamme median käyttöön.

KOKOUKSET

Keskusseura toimii Helsingissä. Lisäksi seuralla on aktiiviset paikallisosastot Turussa, Porissa, Valkeakoskella, Oulussa ja Kemissä.

Seuran sääntöjen mukaisesti pidetään vuonna 2009 sääntömääräinen yleinen kokous ja hallitus kokoontuu säännöllisesti noin kuukauden välein tai seuran juoksevien asioiden ja ajankohtaisten tapahtumien edellyttämän frekvenssin mukaan.

VARAINHANKINTA

Seuran varainhankinta perustuu jäsenmaksun perimiseen jäseniltä. Lisäksi haemme ulkopuolista rahoitusta toimintamme jatkamiseen OPM:ltä. Seura voi sattumanvaraisesti pienillä tempauksilla tai myyjäisillä kartuttaa varojaan.

TOIMINTAKERTOMUKSET JA TOIMINTASUUNNITELMAT