SUOMI-BULGARIA SEURA

TOIMINTASUUNNITELMA AJAKSI 23.4. 2010 – huhtikuu 2011

TOIMINNAN TAVOITE

Suomi-Bulgaria seura on puoluepoliittisesti riippumaton kansalaisjärjestö, jonka tehtävänä on edistää yhteistyötä, ystävyyttä ja keskinäistä tuntemusta Suomen ja Bulgarian välillä. Teemme tunnetuksi Bulgariaa Suomessa ja Suomea Bulgariassa. Vuonna 1952 perustettu seura toimii yhteisenä kanavana niille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita Bulgarian kulttuurista, kielestä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Seura jatkaa ystävyysseurojen liiton (YSL) jäsenjärjestönä.

TOIMINTA

Seuran vakiintunutta toimintaa ovat kuukausitapaamiset kevät- ja syyskaudella kuukausien ensimmäisenä keskiviikkona. Paikkana on ravintola Friday, Helsinki.

Osallistumme Bulgarian suurlähetystön järjestämiin kulttuuritilaisuuksiin ja teemme suurlähetystön kanssa yhteistyötä Kalevala-aiheisen bulgarilaisen kuvanveistonäyttelyn sekä bulgarialaisen dokumenttifilmitapahtuman järjestämiseksi Helsingissä.

Seura tekee toukokuussa jäsenmatkan Bulgariaan.

Seura osallistuu Maailma kylässä -tapahtumaan bulgarialaisen taiteilijan vetämän lasten kuvataidetyöpajoilla.

Syksyllä järjestetään kulttuurikeskus Caisassa bulgarialaisen musiikin konsertti, esiintyjinä suomalaisia ja bulgarialaisia muusikkoja – jos konsertin rahoitus järjestyy.

Syksyllä järjestetään myös filmi- tai muuta ohjelmallisia teematilaisuuksia Caisassa.

Seuran edustajat osallistuvat seppeleen laskuun Pääesikunnan pihalla olevalle Gorni Dubnikin taistelun Suomen kaartin patsaalle maaliskuun 3. päivän ja lokakuun 24. päivän muistoksi.

Seura järjestää bulgarialaisen ruuan keittokurssin.

Tammikuussa osallistumme vuotuisille Matka-messuille Helsingin Messukeskuksessa. Seuran osaston rakennetaan värikkääksi ja energiseksi. Esittelemme ensisijaisesti seuramme toimintaa . Messuilla tehdään jäsenhankintaa.

Seura esittäytyy myös muiden vastaavantyyppisten kulttuuri- ym. tilaisuuksien yhteydessä, aina kun siihen tarjoutuu mahdollisuus omalla omalla näyttelyllä tai esittelypöydällä.

Seura on anonut kulttuurikeskus Caisan kevään tilahaussa Galleria-tilaa alkuvuotena 2011 taidemaalareiden Dimitar Traychevin ja Maria Zafirkovan töiden esittelyä varten.

TIEDOTTAMINEN

Seuran lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.
Seura ylläpitää korkeatasoisia ja suosittuja nettisivuja.
Seuraamme kehitystä Bulgariassa ja osallistumme ajankohtaisen keskusteluun lehtien palstoilla. Bulgarian EU-jäsenyyden myötä suomalaiset tiedotusvälineet ovat uudella tavalla kiinnostuneet Bulgariasta, mikä on näkynyt seuraamme kohdistuneiden yhteydenottojen lisääntymisenä. Teemme yhteistyötä suomalaisten tiedotusvälineiden (lehdistö, radio, televisio) kanssa, ja tarjoamme osaamistamme median käyttöön.

KOKOUKSET

Keskusseura toimii Helsingissä. Lisäksi seuralla on aktiiviset paikallisosastot Turussa, Porissa, Valkeakoskella, Oulussa ja Kemissä.

Seuran sääntöjen mukaisesti pidetään vuonna 2010 sääntömääräinen yleinen kokous ja hallitus kokoontuu säännöllisesti noin kuukauden välein tai seuran juoksevien asioiden ja ajankohtaisten tapahtumien edellyttämän frekvenssin mukaan.

VARAINHANKINTA

Seuran varainhankinta perustuu jäsenmaksun perimiseen jäseniltä. Lisäksi haemme ulkopuolista rahoitusta toimintamme jatkamiseen OPM:ltä. Konsertin kustannuksista osa katetaan lipputuloilla.
Seura pyrkii saamaan myös mainostuloja sivujen ja lehden kautta sekä mahdollisesti myös muita sponsorituloja.

Helsingissä 12.4. 2010
Suomi – Bulgaria -seuran hallitus