SUOMI-BULGARIA-SEURA
TOIMINTAKERTOMUS AJALTA 23.4. 2009- 22.4.2010
TOIMINNAN TAVOITE

Suomi-Bulgaria seura noudatti sen toiminnalle asetettuja tavoitteita kuluneen toimintakauden aikana.
Seura on puoluepoliittisesti riippumaton kansalaisjärjestö, jonka tehtävänä on edistää yhteistyötä, ystävyyttä ja toistemme tuntemista Suomen ja Bulgarian välillä. Teimme tunnetuksi Bulgariaa Suomessa ja Suomea Bulgariassa. Vuonna 1952 perustettu seuramme on historiansa ajan toiminut kanavana niille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita Bulgarian kulttuurista, kielestä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Vuonna 2009 seura jatkoi Ystävyysseurojen liiton (YSL) jäsenjärjestönä. Seuramme hallituksen jäsen Maija Boshkov istui myös YSL:n hallituksessa (1. vpj).

TOIMINTAA

Seura jatkoi vakiintuneeksi toiminnaksi muodostuneita kuukausitapaamisia kevät- ja syyskaudella kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Paikkana oli ravintola Friday, Helsinki.

Seuran toimintaa ja ystävämaata esiteltiin toimintavuoden aikana kutsuttuina mm. Länsimäen kirjastossa ja nurmijärveläisessä peruskoulussa.

Osallistuimme kutsuttuina vieraina Bulgarian suurlähetystön järjestämiin kulttuuritilaisuuksiin.

Suomi-Bulgaria-seura tuotti YSL:n 30-vuotisjuhliin Frunzan bulgarialaisen kansantanssiesityksen.

Teimme lokakuussa vierailun Tallinnan yliopistolla järjestettyyn Bulgaria-seminaarin. Asiantuntijana Tallinnan yliopiston bulgariankielen lehtori, tri Plamen Panayotov. Tilaisuudessa tavattiin myös Bulgarian Viron suurlähetystön 1. lähetystösihteeri Nikolai Tsanev.

Seuran edustajat laskivat kukkatervehdyksen Pääesikunnan pihalla olevalle Gorni Dubnikin taistelun Suomen kaartin patsaalle maaliskuun 3. päivän ja lokakuun 24. päivän muistoksi.

Lokakuussa seuran hallitus järjesti lähtiäistilaisuuden Bulgarian Suomen suurlähetystön konsulille Stoyan Petkoville.

Marraskuussa seura järjesti tapaamisen sekä nykyisen suurlähettilään Tarja Laitiaisen kanssa (19.11) että Suomen edellisen Bulgarian suurlähettilään Kauko Jämsenin kanssa (23.11.). Jälkimmäisen yhteydessä järjestettiin korkeatasoinen esitelmätilaisuus seuran jäsenille.

Seuran pikkujouluissa 11.12. unohtumattoman esitelmän Bulgariasta piti kunniakonsuli Mauri Tuomivaara Kemistä. Emmi Knuutinen Baklava-yhtyeestä esitti tilaisuudessa bulgarialaisia kansanlauluja. Seuramme kokoontui jälleen kulttuurikeskus Caisan tiloissa kuten monesti ennemminkin.

Tammikuussa osallistuimme vuotuisille Matka-messuille Helsingin Messukeskuksessa. Seuran standi rakennettiin värikkääksi ja energiseksi. Esittelimme ensisijaisesti seuramme toimintaa, toissijaisesti kohdemaata. Messuilta saatiin seuraan uusia jäseniä.

Helmikuussa seura järjesti bulgarialaisen ruuan keittokurssin.

TIEDOTTAMINEN

Seuran lehti ilmestyi neljä kertaa vuodessa. Lehden päätoimittajana toimi Sirkku Terävä ja toimituskuntaan kuuluivat lisäksi Maj-Lis Lehessalo ja Ritva Särkisilta.
Toimintavuoden aikana Suomi-Bulgaria-Seura on ylläpitänyt erittäin korkeatasoisia ja suosittuja nettisivuja, joita manageroi Maj-Lis Lehessalo.
Teimme yhteistyötä suomalaisten tiedotusvälineiden (lehdistö, radio, televisio) kanssa, ja annoimme maatuntemustamme median käyttöön.

JÄSENET

Seura toimii Helsingissä. Lisäksi seuralla on yhteisöjäseninään aktiiviset paikallisosastot Turussa, Porissa, Valkeakoskella, Oulussa ja Kemissä.

Seuran ja sen osastojen yhteinen jäsenmäärä oli 695 henkeä, josta 193 oli seuran henkilöjäseniä. Seura hankki toimintavuoden aikana jäsenrekisteriohjelman.

HALLINTO

Seuran sääntöjen mukaisesti pidettiin vuonna 2009 sääntömääräinen yleinen kokous (23.4.) ja hallitus kokoontui yhteensä yhdeksän kertaa seuran juoksevien asioiden hoitamiseksi ja ajankohtaisten tapahtumien käsittelemiseksi .

Seuran yleisen kokouksen 23.4. valitsemana puheenjohtajana toimi Tapani Salonen sekä 1. varapuheenjohtajana Sirkku Terävä ja 2. varapuheenjohtajana Martti Salminen.
Seuran varainhoitaja-sihteerinä toimi Maija Boshkov.
Seuran hallitus
varsinainen jäsen
Maija Boshkov
Sirkku Terävä
Martti Salminen
Maj-Lis Lehessalo
Ilkko Suvilehto
Ritva Särkisilta
Eira Turula
Ari Poskiparta

henkilökohtainen varajäsen
 Raimo Sundvall
Anna Dantchev
Taisto Salminen
Kari Helaseppä
Tuija Keronen † marraskuu 2009
Johanna Hristov
Mauri Tuomivaara
Kirsti Stojanow
Seuralle hankittiin postilokero-osoite, joka on PL 37, 00501 Helsinki.

VARAINHANKINTA

Seuran varainhankinta perustui jäsenmaksun perimiseen jäseniltä. Jäsenmaksun suuruus on henkilöjäseniltä 20 euroa vuodessa, perheiltä 30 euroa ja yhteisöiltä 50 e. Toimintavuosi oli eräänlainen välivuosi, emmekä hakeneet OPM:n avustusta.

Helsingissä 12.4.2010

Suomi – Bulgaria seuran hallitus