TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2004

Yleistä: Vuoden 2004 aikana seuran toimintaa sävyttivät mm. Valkeakoskella järjestetty seuran Neuvottelupäivä ja Kemin osaston puheenjohtajan Mauri Tuomivaaran nimittäminen Bulgarian ensimmäiseksi kunniakonsuliksi Suomeen. Tärkeä tapahtuma oli myös Bulgarian presidentin Purvanovin virallinen Suomen vierailu. Tasavallan presidentti Tarja Halonen kutsui seuramme edustajia Presidentin linnassa (9.11.2004) järjestetylle juhlapäivälliselle, mikä oli merkittävä kunnianosoitus seurallemme ja sen työlle.

Vuoden 2004 hallitus: Puheenjohtaja Sirkka-Liisa Lindqvist, varapuheenjohtaja Tapani Salonen, sihteeri-rahastonhoitaja Maija Boshkov. Muut jäsenet; Ukko Suvilehto, Kari J.Talvitie, Ritva Särkisilta, Maj-Lis Lehessalo, Eira Turula (Oulu), Simo Vaahtera (Pori), Mauri Tuomivaara Kemi) ja Martti Salminen (Turku).
Tilintarkastajat: varsinaiset; Hannu Rajala ja Pentti Peltoniemi, varalla Unto Timonen.

Hallituksen kokoukset: 20.1., 1.3., 26.4., 24.5., 30.8., 8.9., 12.10.ja 10.11.2004.
Sääntömääräiset kokoukset; Kevätkokous 26.4.2004 Syyskokous 10.11.2004. Vuoden 2003 syyskokous pidettiin poikkeuksellisesti 20.1.2004.

Lähetetyt kirjeet: vuoden 2004 aikana seura lähetti kaikkiaan 14 kirjettä (perusosastoille sekä vastauksina yksityisten ja eri firmojen ja laitosten kyselyihin). Seura vastaanotti kaikkiaan 10 kirjettä (perusosastoilta, lehdistöltä, yksityisiltä henkilöiltä sekä erilaisilta yhdistyksiltä).

Edustukset: Puheenjohtaja Sirkka-Liisa Lindqvist edusti seuraa Kemissä 15.5.2004 järjestetyssä Bulgarian kunniakonsulaatin ja kunniakonsulin virallisessa virkaanastujaisjuhlassa. Bulgarian Tasavallan presidentin valtiovierailun kunniaksi 9.11.2004 Suomen Tasavallan Presidentin linnassa järjestetyille juhlapäivällisellä seuraa edustivat: puheenjohtaja Sirkka-Liisa Lindqvist, varapuheenjohtaja Tapani Salonen, kunniakonsuli, Kemin osaston puheenjohtaja Mauri Tuomivaara sekä Turun osaston puheenjohtaja Taisto Salminen.
Myös Valkeakoskelta oli kutsuttu Kirsti ja Mitko Stojanow. Tapahtuman tulkkina toimi keskusseuran hallituksen jäsen Ukko Suvilehto.
Ystävyysseurojen Liiton 24.11.2004 järjestetyssä syyskokouksessa seuraamme edusti Ritva Särkisilta.

Muuta: Perinteiseen tapaan seuramme osallistui (17.-18.1.2004) Matka-2004 messuille.
Seuran osastosta ja esittelystä vastasivat: Seija Karasjoki, Mirja Kekki ja Sirkka-Liisa Lindqvist.
22.4.2004 Bulgarian suurlähetystössä järjestettiin oopperalaulaja Lilia Varnasin FEELINGS-cd levyn julkistamistilaisuus, johon osallistui yli 100 henkilöä.

19.6.2004 Valkeakosken osaston järjestämälle ja erittäin onnistuneelle Neuvottelu- ja kulttuuripäivälle päivälle osallistui runsaat 100 henkilöä eri puolilta Suomea.
8.12.2004 pidettiin perinteinen seuran Pikkujoulujuhla Suurlähetystössä. Mukana oli sekä seuran jäseniä että Suomessa asuvia bulgarialaisia, lapsia ja aikuisia.
Kuukausittaisin järjestettäviä Bulgaria-aiheisia keskustelutilaisuuksia järjestettiin Friday ravintolassa 9 kertaa: 5 kevätkaudella ja 4 syyskaudella.
Seuran nettisivuista vastasivat: Ossi ja Maj-Lis Lehessalo. Nettisivut ovat saaneet runsaasti kiitosta ja niillä kävi vuoden 2004 loppuun mennessä 34 500 kävijää.
Bulgarian Viesti: Vuoden 2004 aikana julkaistiin 4 Bulgarian Viesti-lehteä. Toimituskuntaan kuuluivat: Ritva Särkisilta (toimittaja), Maj-Lis Lehessalo (toimittaja-taitto) ja Sirkka-Liisa Lindqvist (vastaava päätoimittaja).

Helsinki 6.4.2005
Suomi-Bulgaria seura ry