TOIMINTAKERTOMUS 2005

Vuonna 1952 perustetun Suomi-Bulgaria-seuran tehtävä on tehdä Bulgariaa, bulgarialaista elämäntapaa ja kulttuuria tunnetuksi Suomessa. Seuran pyrkimyksenä on edistää Suomen ja Bulgarian välisiä hyviä suhteita talouden ja politiikan sekä kulttuurin ja tutkimuksen aloilla sekä vahvistaa turismia. Näitä tavoitteita keskusseura ja paikallisosastot toteuttivat kuluneena toimintavuonna aktiivisesti. Keskusseuran ja paikallisosastojen (Turku, Pori, Valkeakoski, Oulu ja Kemi) välillä oli hyvä yhteistyö kuluneena toimintavuonna.

PÄÄTÖKSENTEKO
Seuran päättävä elin on hallitus. Hallituksen jäsenet 2005: Sirkka-Liisa Lindqvist (pj.), Tapani Salonen (vpj.), Maija Boshkov (sihteeri-rahastonhoitaja); muut jäsenet: Ritva Särkisilta, Maj-Lis Lehessalo, Ilkko Suvilehto, Kari J. Talvitie, Martti Salminen (Turku), Eira Turula (Oulu), Mauri Tuomivaara (Kemi) ja Simo Vaahtera (Pori).
Hallitus kokoontui vuoden 2005 aikana 7 kertaa (7.2., 6.4., 25.5., 19.9., 15.10., 17.12.2005)
Sääntömääräisiä kokouksia pidettiin kaksi: kevätkokous (6.4.) ja syyskokous (15.10.)
Kulttuurityöryhmä
(vuoden 2006 tapahtumia varten) kokoontui 10 kertaa (28.2., 8.3., 22.3., 6.5., 8.6., 3.8., 18.8., 15.9., 1.12., ja 17.12.2005)
Suomi-Bulgaria-seura oli Ystävyysseurojen liiton (YSL) jäsenjärjestö. Seuran varapuheenjohtaja Tapani Salonen toimi myös Ystävyysseurojen liiton varapuheenjohtajana.

TAPAHTUMIA

Vuosi 2005 oli tasaisen toiminnan vuosi.

Tammikuussa Suomi-Bulgaria-seura osallistui Matka 2005 -messuille, joilla kävi yli 75 000 messuvierasta. Seuran messuosasto sai kiitosta värikkäästä ja mielenkiintoisesta osastostaan.
Maaliskuussa (3.3.) Suomi-Bulgaria seura laski kukat Pääesikunnan pihalla olevalle Gornij Dubnjakin taistelun sankarimuistomerkille. Seuraa edusti Ritva Särkisilta.
Maaliskuussa (20.3.) seura järjesti teatteri-iltapäivän Teatteri Jurkassa Helsingissä. Ohjelmassa oli Mihail Velitshkovin näytelmä "Kaksinaista". Näytelmä oli loppuunmyyty seuralaisille.
Huhtikuussa (8.4.) seuran edustajat, Sirkka-Liisa Lindqvist ja Sirkku Okoye osallistuivat Euroopan komission Suomen toimiston järjestämään "Bulgaria, Romania ja EU" -tiedotustilaisuuteen.
Huhtikuussa (27.4.) Bulgarian Suomen suurlähettiläs Venelin Tsachevsky piti tiedotustilaisuuden Eduskunnassa Bulgarian tulevasta EU-jäsenyydestä. Seuraa edusti vpj. Tapani Salonen.
Toukokuussa Suomi-Bulgaria-seuran Valkeakosken osasto vietti 30-vuotisjuhlaansa. Valkeakosken kirjastoon oli pystytetty Bulgaria-aiheinen näyttely. Onnistuneessa ja paljon osallistujia keränneessä juhlassa keskusseuraa edusti pj. Sirkka-Liisa Lindqvist.
Toukokuussa (16.5.) Kaartin Kilta ja Uudenmaan Jääkäripataljoona kutsuivat seuran edustajia perinteiseen tapaamistilaisuuteen Santahaminaan. Seurastamme tilaisuuteen osallistuivat pj. Sirkka-Liisa Lindqvist, sihteeri Maija Boshkov ja hallituksen jäsen Kari J. Talvitie.
Toukokuussa (22.5.) Bulgarian Suomen suurlähettiläs Venelin Tsachevsky ojensi Bulgarian ulkoministeriön myöntämät "Kultainen Laakerinlehvä" -mitalit puheenjohtaja Sirkka-Liisa Llindqvistille,
Bulgarian kunniakonsuli Mauri Tuomivaaralle ja hallituksen jäsenelle kaupallinen neuvos Kari J. Talvitielle. Seuran vpj. Tapani Salonen palkittiin bulgarialaisella ikonilla.
Syyskuussa (8.9.) seura osallistui Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen FILI:n ja Kansainvälisen henkilövaihdon CIMO:n käännöskirjallisuuden tukimuodoista järjestettyyn seminaariin. Seuraa edusti Ritva Särkisilta.
Lokakuussa (6.10.) Suomen Bulgarian suurlähettiläs Kauko Jämsén järjesti Ulkoasiainministeriön "Enckel"-salissa tiedotustilaisuuden Suomen ja Bulgarian välisistä suhteista. Seuraa edusti pj. Sirkka-Liisa Lindqvist.

TOIMINTAA

Bulgarian kielen kurssit järjestettiin 17.2. - 12.5.2005 välisenä aikana Kampin Palvelukeskuksessa Helsingissä. Alkeiskurssille osallistui 7 henkilöä ja jatkokurssille 5. Alkeisryhmän opettajana toimi Filipa Ghorbadzhieva, jatkokurssilaisia opetti Sirkku Okoye.
Seura jatkoi perinteeksi muodostuneita ja kaikille avoimia kuukausitapahtumia, joissa voi käydä kertomassa kokemuksia ja kuulumisia Bulgariasta ja saamassa tietoa Bulgariasta ja sen kulttuurista.

Suomi-Bulgaria-seuran lehti "Bulgarian Viesti" ilmestyi suunnitelmien mukaan 4 kertaa. Lehden painosmäärä oli  n. 220 per numero.

Seuran jäsenmäärä vuoden 2005 lopulla oli  160  henkilöjäsentä ja 5 osastoa..

Seuran nettisivujen suosio jatkuu. Kävijöiden määrä kasvaa huimaa vauhtia. Vuoden vaihteessa 2005-2006 kävijöitä oli ollut yli 80 000!

Helsingissä 6.3.2006
HALLITUS